WhatsApp
Yükleniyor...

Google’da Üst Sıralara Çıkmak İçin Püf Noktalar

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog Google’da Üst Sıralara Çıkmak İçin Püf Noktalar
08 Ocak 2021, 16:15 0 Yorum 899 Okuma

Google’da Üst Sıralara Çıkmak İçin Püf Noktalar
Web siteleri kullanıcılara yararlı olmak için oluşturulurlar. Bu web sitelerinin erişilebilir hale gelmesinin en önemli yolu ise Google aramalarında üst sıralarda yer almaktır. Peki,  üstGoogle’da sıralara çıkmak için ne yapmalı? Web sitesi sahipleri tarafınca bu konu ile ilgili ciddi araştırmalar yapılmaktadır. İnternet kullanıcıları tarafınca Dünya’da ve ülkemizde maksimum kullanılan arama motoru Google’dır. Google dostu bir web site sahibi olmak ilk sıralara çıkmanın da temel kaideı olacaktır. Yeni bir internet sayfası oluşturmak bu sektöre atılan bir adımdır. Hemen üst sıraları hedeflemek de doğru değildir. Çünkü zaman ve sabır sonucunda siteye erişim ve ziyaretçi sayısı artar.

SEO İle Google’da iyi mi Üst Sıralara Çıkılır?
SEO açılımı ile arama motoru optimizasyonu manasına gelmektedir. Google üzerinde meydana getirilen ve üst sıralara çıkmak adına belirlenmesi ihtiyaç duyulan stratejileri ifade etmek için kullanılmaktadır. Şayet bir hazır web sitesi arama motoru ile uyum içinde ise bu durumda üst sıralarda yer alması da tesadüf olmayacaktır. Google’da üst sıralara çıkma ücreti diye bir vaziyet da söz mevzusu değildir. Web sitenin başarısının kalıcı olması için meydana getirilen çalışmaların uzun soluklu ve tamamen organik olması gerekir. Doğrusu Google’ın istediği şartlara haiz bir internet sayfası Google tarafından ödüllendirilecektir. SEO çalışmaları ile üst sıralarda aşağıdaki kavramlara dikkat edilerek çıkılabilir;

Web Site içi seo uygulamaları
Hazır web sitesi seo uygulamaları
E-Ticaret sitesi seo uygulamaları
Site dışı seo uygulamaları
Kullanıcı deneyimi
Dijital ortamda web sitesinin görünümü ve itibari bu şekilde oluşturulabilecektir.

Arama Motorlarında İlk Sıralarda Çıkmak İçin Yapılması Gerekenler
Bir web sitesinin hedefi erişilebilirlik olmalıdır. Bunun için,

Anahtar kelime analizi son derece önemlidir.
İçeriklerin oluşumu belirli kurallar dahilinde yapılmalıdır.
Kullanıcı deneyiminin yüksek olması isteniyor ise sitenin yükleme hızı yüksek olmalıdır.
Sitenin responsive doğrusu duyarlı olması gerekmektedir.
Sitede meta etiketi adı verilen eklentilere de yer verilmelidir.
Bu çalışmalara binaen ilk sıralarda yer alabilirsiniz. Ayrıca sosyal medya platformlarında hesap açmış olduğunızda ve sayfanıza ilişkin linkleri de buradan paylaştığınızda site dışı SEO faaliyetleri yapmış olursunuz ve kullanıcı trafiğinizde direkt artış meydana gelir.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum