WhatsApp
Yükleniyor...

Ui Tasarım Nedir?

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog Ui Tasarım Nedir?
19 Mart 2021, 11:55 0 Yorum 876 Okuma

Senelerdir yaşamımızda olan web sitesi için son yıllarda gelinen noktada bulunan Ui tasarımları bir web sitesinin kullanıcıların daha kolay kullanımı ve daha anlaşılır bir uygulama yapmalarına olanak sağlayan bir unsurdur. Web sitelerinde pek fazla fark edilmese bile sitenin haritasını ortaya koyan ve kullananların basit kullanımını elde eden alışılmışın haricinde tasarımların ilk adımıdır. E ticaret Seo , Peki, bu bilgiler ışığında Ui tasarım nedir? Sorusu çok sık karşımıza çıkmakta ve bu tasarımların alt yapısını oluşturan bu soru birçok internet sayfasında son yıllarda kullanılan bir tasarım aracıdır.

Ui Tasarımın Amacı Nedir?

Ui tasarımın birçok amacı bulunmaktadır bunlardan ilki ise doğal olarak ki kolay kullanım amacı gütmesidir. Kullanıcılara basit kullanım sağlayan bu tasarım site içerisinde basit gezinme ve daha görsel bir tasarım sunulmasını sağlamaktadır. Bir Ui tasarımda bulunması ihtiyaç duyulan bir diğer önemli özellik ise tutarlılıktır. Tutarlılık kelimesini bir örnek ile izah edelim mesela bir düşünün bir internet sayfası var ve bu internet sayfasında sayfadan sayfaya geçişiniz sağlanıyor her açılan sekmede menü yer değiştiriyor bu web sitesi pek tasvir edilmeyen özelliklerinden biri olacaktır. Çünkü menü çubuğu her sayfada aynı yerde olmalı ve kullanıcının gözünü yormayan ve kafasını karıştırmayan şekilde kullanıcıya sunulmasını sağlamaktır. Ui tasarım nedir? Sorusuna geri dönecek olursak Ui tasarım amacı tutarlılıktır ve kolay kullanım demek mümkün olacaktır. Her sitenin içinde bulunan bu tasarım aracı genel anlamda photoshop tasarım programlarının daha ileri düzeyde kullanılması ile oluşturulmaktadır. Web Tasarım Ankara olarak sizlere çok daha detaylı bilgi sunabiliriz.

Birbiri İle Karıştırılan UX Ve Ui Tasarım

UX tasarım daha çok sitenin ara yüzü yanı renk uyumu, yazı karakteri ve ya görsel güzel duyu alanında çalışmalar yaparken ui tasarım daha çok arka planda çalışmakta ve Ui tasarım olmadan Ux tasarım ne kadar iyi olursa olsun kullanıcıya yormakta ve kullanımını zorlaştırmaktadır. Bakıldığında bir birine çok benzeyen bu iki farklı tasarım aracının içinde ki farkları şöyle sıralıya biliriz;

Ux bir tek tasarıma odaklanırken Ui tasarım kullanılabilirlik alanında yenilikçi yaklaşımlar sunmaktadır
Ux tasarım sadece bir kere yapılırken Ui tasarım geliştirmek amacı ile devamlı güncellenmektedir.
Ux tasarımda her şey renk uyumunda biterken Ui tasarım sitenin genel olarak nasıl göründüğü ile ilgilenmektir.

Ui Tasarımının Özellikleri

Ui tasarım bir web sitesi tüm hatları ile ele almaktadır. Hem nasıl göründüğü hem tutarlılığı tek tekoldukça alanda bizlere kolaylık sağlayan ve kullanıcının çok dikkatini çekmese de web sitesinin asil satın alan tutmasını veya yine ziyaret edilmesinin elde eden bu tasarım her alanda ve her şekilde kullanılması için akışkan bir yapıya sahip olmaktadır. Hem telefondan yada tabletten rahat kullanım sunmaktadır tutarlılığın bu alanda devreye girdiği ve bilgisayarda nasıl görünüyorsa telefon yada daha minik ekranlarda da aynı görüntüyü sağlaması birçok yönden avantaj sağlamaktadır. Bu açıdan bakılmış olduğunda Ui tasarım nedir ve ne amaçla kullanılır konusu için şunlar söylenebilir;

Ui tasarım müşteri analizi yapmaktadır
Daha güncel bir sistem sunmak için tasarım araştırması yapmaktadır
Tanıtımı meydana getirilen markayı ön plana çıkartmak için çalışmalar sunar
Kullanıcılara site haritası ve kullanım kılavuzu hazırlar
Kullanıcılarla etkileşim içerisinde bulunur ve bir kullanıcı olarak düşünerek tasarımlarını tamamlar
Siteye gelen kullanıcıların adaptasyon süreci yaşamadan derhal uyum sağlamalarını ön planda tutar
Her geçen gün değişen ve gelişen bir yapıya sahip olarak son güncellemeleri takip eder ve bu güncellemeye ayak uydurur.
Sizlerde bir internet sayfası tasarımı yapmış oldurmak ve ya yapmak istiyorsanız kesinlikle bir Ui tasarımı bulmalı ve buna uygun olarak gelişimler bulunmanız kullanıcı kazanma acısından oldukca önemli bir rol oynamaktadır.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum