WhatsApp
Yükleniyor...

Ux Tasarım Nedir?

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog Ux Tasarım Nedir?
19 Mart 2021, 12:01 0 Yorum 817 Okuma

Kullanıcıların ilgili veriye ulaşmalarına olanak elde eden ve bunu görsel kalitede sunarak ulaşımı basit hale getiren tasarım çeşidine UX tasarım denir. Buna kullanıcı deneyimi tasarımı da denilmektedir. Web sitesi ustalaşmış bir içeriğe sahip olması hedef kitle ile etkileşiminizi maksimum seviyeye çıkarır. Bunun için yapılacak olan tasarım ve web sitenizin içeriğinin karşı kesime bilgi verici olması gerekir. Bu sayede hedeflediğiniz noktalara erişim sağlayabilirsiniz. Sürdürülebilir memnuniyetin sağlanabilmesi için gerekli olan bu tasarımın tertipli bir halde uygulanması da pozitif yönde bir katkı sağlayacaktır. Web Tasarım Ankara çalışmaları için bize ulaşın.

Kullanıcı Memnuniyeti Sağlama

Dijital dünya içerisinde kullanıcı memnuniyetini sağlamak ve bunu da tertipli bir hale getirmek için UX tasarım size katkı sağlayacaktır. Yapılacak olan çalışmada web sitesi içeriklerinin kullanıcıya data vermesi, ürün ve görsellerinin kaliteli olması benzer biçimde çalışmalar sonucun sağlıklı olmasına yardımcı olacaktır. Burada hedef ilgili bilgiyi müşteri açısından kullanışlı hale getirmek olmalıdır. Bunun için kullanıcı halinden bakılarak ilgili tasarımların gerçekleştirilmesi gerekir. Buda size yarar olarak geri dönecektir. Bu detaya dikkat edilerek ilgili çalışmanın yapılması gerekir. Kullanıcı web sitenizde fazla süre kalıyor ise bu kullanıcı kıvanç oranına olumlu tesir eder. UX tasarımın da amacı budur. Kullanıcının web sitenizde kalma süresini uzatmak ve kullanıcının istediği bilgiye rahat bir şekilde ulaşmasını sağlamaktır.

Kullanıcı Deneyimi UX Tasarımda Nelere Dikkat Edilmeli

Ux tasarımda izlenmesi ihtiyaç duyulan bir yol haritası bulunuyor. Öncelikle;

Yapılacak olan çalışmaya nazaran hedef kitle çözümleme edilmelidir.
İlgili çalışmada ürün veya hizmetin içeriğinin kullanıcının anlayabileceği bir hale getirilmelidir.
Web sitenizde uygulanacak olan renklerden görsellere kadar kullanıcı dostu olması gerekir.
İlgili içeriklerin doğru ve kullanıcı odaklı olması gerekir.
Web sitesi basit ulaşılabilir nitelikte olması gerekir.
Mobil uygulama desteğine kesinlikle yer verilmelidir.
Bu detaylara dikkat ederek bir tasarım yapılması gerekir. Bu sayede kullanıcı deneyiminde artı bir değer kazanılabilir. Bunun için de araştırmacı yönünüzü öne çıkarmalı ve stratejinizi bu yönde belirlemelisiniz. Bu sayede rekabet enerjisinizün artmasına yardımcı olması ile öne çıkacaktır.

Kullanıcı Deneyimi Ux Tasarımın Avantajları

UX tasarım etkili bir şekilde uygulanmış olduğunda işletmenize artı bir değer katar. Bunlar içinde;

Rekabet gücünüzün artmasına yardımcı olur.
Kullanıcı memnuniyet oranı yükselir.
Web sitesi kalış süresinde artış yaşanır.
Doğru informasyon doğru erişim sayesinde marka değerinizde artış yaşanır.
Bu avantajdan yararlanarak dijital dünyada etkileşim kurabilir ve buna bağlı olarak da hedeflerinizi en iyi şekilde gerçekleştirmeniz mümkün olabilir.

Alan kişi Odaklı Tasarım Ve Çalışma

UX tasarım aşamasına geçilmeden önce analizler ve stratejiler belirlenmelidir. Daha sonrasında web sitesi ile alakalı yapılacak olan çalışmanın ön yüzü hazırlanmalıdır. Burada hitap edilecek kitlenin durumu da analiz edilmeli ve buna bağlı olarak bir kullanıcı tecrübe çalışması oluşturulmalıdır. Tasarım alan kişi odaklı oldukca ilgili hedef satışlarda da artış yaşanır. Bunun için ilgili çalışmanın satın alan odaklı olmasına mutlaka özen gösterilmesi gerekir.

Yapılacak çalışmalarda kullanıcıları etkileyen renkler ve ilgili görsellerin yüksek kalitede olması gerekir. Tüm bu detaylar UX tasarımın içerisinde yer alır. Etkileşimin yüksek olmasına katkı sağlayan bu tasarım sayesinde dijital dünya içerisinde dilediğiniz büyümeyi etken bir halde sağlayabilirsiniz.

E ticaret sektörü içerisinde iseniz kullanıcı deneyimi burada artı bir değer katacağın unutmamak gerekir. Kullanıcının rahat bir halde gezinme sağlayacağı ve istediği ürüne hızlı bir halde erişebileceği bir tasarımın bulunması satışlara da pozitif bir kıymet katacağı düşünülmeli. Bunun için detaylı bir çalışmanın yapılması yararınıza olacaktır.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum