WhatsApp
Yükleniyor...

Web Tasarımında Temel İlkeler

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog Web Tasarımında Temel İlkeler
12 Şubat 2021, 11:48 0 Yorum 771 Okuma

Web Tasarımında Temel İlkeler

Kullanıcılara yarar elde eden ve arama motoru dostu olan web sitelerinin alt yapılarının düzgün olması gerekmektedir. Kullanıcıların siteye girişinin sağlanması ve sitede kalma sürelerinin uzatılması için web tasarım noktasında dikkat edilecek bir çok husus vardır.Web tasarım ankara olarak bu hususlara dikkat ediyor ve sitelerinizi özverili ve trendlere uygun bir halde tasarlıyoruz.

Web tarayıcıları ile uyumluluk


Web tasarım hizmeti veren firmamız tarafınca dikkat edilen hususlardan ilki web tarayıcılar ile uyumluluk olmaktadır. Sayfaların internet erişimi sağlanan tüm cihazlar ile uyum sağlaması ve sitenin yerleşiminde sorun olmaması adına siteler duyarlı olarak inşa edilmektedir.

Kullanım kolaylığı

En kaliteli web sitesi kullanıcılara en faydalı olanıdır. Web tasarim ankara olarak verdiğimiz web tasarım hizmeti kapsamında siteler gayet kullanışlı olmaktadır. Sayfaların yüklenme hızlarından site içi bağlantıların düzgün ve etken olmasına, yazı tipi renklerinden zeminlere kadar pek çok hususa dikkat edilmektedir.

Kaliteli içerik

Web tasarım mevzusunda maksimum dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan kriterlerden en önemlisi ise içeriktir. Bir site hazırlamanın amacı bilgilerin kullanıcılara aktarılması olduğundan dolayı faaliyet gösterilen sektöre veya sitenin yapılış amacına uygun içeriklerin siteye eklenmesi gerekir. İçeriklerde anahtar kelime kullanılması, anahtar kelimelerin yerleşimi, içeriklerin çok uzun olmaması ve görseller ile desteklenmesine dikkat edilmelidir. Ayrıca yazım ve imla hatalarına da yer verilmemelidir.

Bir web sitesi oluşturulurken sitenin iyi mi görüntüleneceği, içeriklere nerede ve nasıl yer verileceği belirlenmelidir. Site hazırlanmadan evvelinde bilgisayar ortamında ya da bir kâğıt üzerinde şekli olarak gösterilmesi hataların önlenmesine destek sağlar.

Sitenin işlevsel olması

Sitelerin bir ana sayfası bulunmaktadır. Web tasarım yapılırken ayrıca site içine pek çok sayfa yerleştirilir. Bu sayfalara erişimlerin sağlanabilmesi için ise sayfalar arasında bağlantılar verilmesi gerekir. Kullananların hangi sayfada hangi bilgi olduğuna dair bilgilendirilmesi noktasında site haritası oluşturulmalıdır. Bunun yanı sıra verilen bağlantılar muntazam olmalı ve bununla birlikte gereksiz sayfalara bağlantı verilmesinin önüne geçilmelidir.

Web Tasarim Ankara  olarak tüm bu kurallar dahilinde sizlere ustalaşmış hizmet veriyor, ürün ve marka tanıtımı noktasında sizlere kaliteli ve pratik çözümler sunuyoruz.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum