WhatsApp
Yükleniyor...

Sanal Pos

Web tasarım, firmanızın internetteki kurumsal arayüzüdür. Web tasarım, işlevsel yönden kolay kullanımı, sade ve kolay erişilebilir içeriği ile sizin interaktif ortamdaki kimliğinizdir.

Anasayfa Hizmetlerimiz Sanal Pos
Sanal Pos

Sanal Pos

Sanal POS Nedir?

Sanal POS veya VPOS (virtual point of sale), kredi kartı veya banka kartı ile alışveriş yaparken kullandığımız POS (point of sale/ödeme noktası) cihazlarının internete uyarlanmış halidir.

Sanal POS üzerinden işlem yapılmadan önce teslimat gerektiren e-ticaret işlemlerinde teslimat bilgisi sorulur, fatura bilgisi istenir veya siteye bağlı olarak farklı bilgiler de talep edilebilir.

Ödeme aşaması yani kullanıcının kredi kartı bilgilerini girdiği ekrandan sonra bilgiler, ilgili sanal POS'a ait bankaya iletilir ve işlem onayı alınır. Sonraki süreçte ilgili işlemin bedelini bankadan anlaşmasına bağlı olarak tahsil eder. Kısaca sanal POS işleyişi, alışveriş esnasında kart bilgilerinin güvenli bir şekilde ilgili bankaya iletilmesi ile geri bildirim sürecidir.

Sanal POS Nasıl Alınır? Nasıl Kurulur?

E-ticaret işletmelerinin sanal POS hizmetinden yararlanabilmeleri için ülkemizdeki bankalardan veya BDDK tarafından onaylı ödeme kuruluşlarından başvuruda bulunmaları gerekir.

Bankalara başvuru yapabilmek için ise e-ticaret sitesi, satışı gerçekleşecek ürünlerle dolu olup sitenin içerisinde yer alması gereken Üyelik Sözleşmesi, Satış Sözleşmesi, Mesafeli Satış Sözleşmeleri, İade ve İptal Prosedürleri gibi bir takım metin ve sözleşmeleri içermelidir.

Ayrıca sanal POS başvurusunda istenen bir takım evrakları (nüfus cüzdanı örneği, vergi levhası, ortaklık sözleşmesi, imza sirküleri gibi) tamamlamış olmanız beklenir.

Sanal POS başvurusu belli bir süreç içerisinde banka tarafından onaylandıktan sonra bankanın size yolladığı bilgilerin sitenizde kurulu olan Sanal POS modülü sayesinde sisteme entegrasyonu sağlanır. Böylelikle kredi kartı ile ödeme alabilecek durumda olursunuz.

IdeaSoft Akıllı e-ticaret paketlerinin alternatif ödeme sistemleri ile olan entegrasyonu sayesinde ise sadece hesap erişim bilgilerinizi yazarak POS'larınızdan ödeme almaya başlayabiliyorsunuz.

Sanal POS Güvenli mi?

E-ticaret sitelerine sanal POS entegresi yapılabilmesi için bankaların zorunlu tuttuğu belli başlı güvenlik önlemleri vardır. Bunların denetimi olmadan bankalar sanal POS kullanımına izin vermez.

Kullanıcılar için bilgisayarlarındaki güvenlik yazılımlarını güncel tutmaları ve alışveriş yapılan web sitesinde SSL sertifikası olup olmadığını kontrol etmeleri güvenlik açısından dikkat etmeleri gereken noktalardır.

SSL sertifikası, e-ticaret sitesinden alışveriş yapacak müşterilerin kişisel ve kredi kartı bilgilerinin transfer sırasında kötü niyetli kişilerin eline geçmemesi için bilgilerin iletimi sırasında kullanılan, güçlü bir şifreleme sistemidir. Sanal POS dolandırıcılığının büyük oranda önüne geçer.

E-ticaret siteleri için ekstra güvenli olan 3D Secure sistemi de banka hesabınıza bağlı GSM numaranız üzerinden çalışan bir sisteme sahiptir. Bu sistem sayesinde işlem onayı tarafınızdan verildiği için daha güvenli kabul edilir.

Sanal POS Hizmeti Nereden Alınır?

Günümüzde artık çoğu tüketici birden fazla bankanın kartına sahip. Bu açıdan sanalpost kullanmak isteyen firmalar için de çözüm önerileri artmış bulunmakta. Sanal pos almak için ister bankalara başvurarak ister Sanal POS hizmeti sunan kurumlar ile anlaşabilirsiniz. Ayrıca bankaların ya da firamaların sanal pos ücretleri, sanal pos komisyon oranlarını da karşılaştırarak sizin için en uygun olanını seçmelisiniz.